Nyhetsbrev #1

Välkommen till SiteBase första nyhetsbrev där vi kommer att dela med oss av nyheter för kommande versioner, vilka funktioner vi jobbar på men även tips så att ni kan få ut ännu mer utav SiteBase® i din verksamhet.

Nyheter i SiteBase 7.7

Kommande version av SiteBase-klient, -server och konfiguration kommer att finnas tillgänglig inom kort för er. Här kommer det ett axplock av alla nya funktioner och förbättringar som vi har lagt till:

  • En ny och förbättrad granska-motor i klienten – ska göra jobbet av att visa dokument och skapa PDFer snabbare och säkrare.
  • Statusikonredigerare – Redigera utseende och funktionsmeddelande för ikoner i locatorn och även ändra ledtexter

I exemplet ovan kan man se hur texten för status ”Befintlig” bytts ut till ”Ur drift”

  • Lokala bilder i databas – användarna kan numera spara bilder direkt i databasen som resurser istället för som filer på sökväg eller i AppServern, något som bara administratörer kunde göra tidigare. Det medför att det är lättare att använda bilder i t.ex. rapporter och formulär.
  • Ny rapportgenerator för interna rapporter – förbättrar generering av rapporter med förfinade grafiska beräkningar för mer korrekta rapporter. Samma motor används även i SiteBaseWeb som gör att man får samma resultat oavsett vart man är.
  • Uppdaterad konfiguration – Bakom kulisserna har även en hel del i konfigurationen ändrats och slimmats. Blanda annat har nya ledtexter och placeringar för knappar har införts. Det innebär även att det inte längre går att köra SiteBase 6 med samma konfiguration.
  • Ny hantering av konfigurationsfil – Två separata filer för standard- och kundkonfiguration förenklar kommande uppdatering och hantering för administratörer
  • Rättighetsstyrning av applikationsmenyn – En nygammal funktion som möjliggör att man kan gömma vissa menyer i trädet om man inte tillhör en viss grupp
  • Flera buggar har utrotats

Har ni några funderingar eller vill veta mer är ni alltid välkomna att ta kontakt med oss.

SiteBaseWeb

Version 3 av SiteBaseWeb har nu färdigställts och gjorts om för att dra nytta av den nya konfigurationen och nya funktioner i serverapplikationen. Dessutom har det jobbats på en facelift för att likna klienten.


SiteBaseGO

Vill du få ut ännu mer utav SiteBase men i farten? Vart du vill och när du vill? Man behöver inte längre sitta vid datorn för att få tag i informationen. Med hjälp av SiteBaseGo är det möjligt att nå hela projektet eller anläggningen från flera olika enheter t.ex. ute i fält. Dra nytta av optiska-, närfälts- och positionssensorer för att komma till rätt föremål och hålla kolla på all data och dokument. Vill du veta mer? Vi visar gärna alla finesser och möjligheter med SiteBaseGo för dig och din organisation. SiteBaseGo ExempelSiteBaseGo Kartfunktion


Ny hemsida lanserad

En ny och uppfräschad hemsida har tagits fram som vi tycker speglar produkten och bolaget mycket bättre! Vi kommer även att lägga upp information och tips om funktioner som kan ge ett mervärde för er! Följ oss även på LinkedIn där vi också kommer att lägga upp nyheter och andra tips framöver.


Vad händer framöver?

Här presenterar vi några av de saker som vi jobbar på för att förbättra och underlätta upplevelsen i SiteBase.

Länk till E3D

En ny länk och gränssnitt mot Avevas Everything3D håller på att ta form som med hjälp av ny kommunikationsteknik kan möjliggöra för konstruktören att synkronisera data och dokument direkt med SiteBase vid valfri tidpunkt. Även registrera, checka in och ut dokument samt synka dokumentinformation för t.ex. isometrier. Vilken information som överförs och åt vilket håll kan konfigureras efter behov.

Ny motor för att granska DWG

Den nya motorn ska bland annat ge bättre styrning för färg- och lagerhantering under granskning i SiteBase. Vårt framtida mål är att man ska kunna uppdatera ritningen med SiteBase-data direkt i klienten utan att behöva öppna en extern CAD-programvara.

Ny import- och exportfunktion

En ny möjlighet att få in information till SiteBase och ditt projekt genom en steg-för-steg-funktion, som ger mer kontroll för användaren att anpassa informationen samt hur och var den hamnar i SiteBase.

Redlining

Gör anteckningar, märk och kommentera direkt i SiteBase! Digital redlining sparar tid och miljön samt ökar kvalitén i projekten.


Det var allt för den här gången! Vi hoppas att ni har nytta av vårt nyhetsbrev, skicka det gärna vidare till andra intressenter eller be dem att anmäla sig till våra utskick.